Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdnadsbidrag klubbat

I en votering röstade majoriteten ja till att bevilja den motion som Peter Fagerhov, (KD) lämnat där han föreslår att underlag tas fram så att vårdnadsbidraget kan införas.

Annons

Kommunstyrelsens förslag godkändes under tisdagens kommunfullmäktige.

Monica Olsson (S) yrkade avslag på motionen och Sven-Åke Eriksson yrkade bifall med uppdrag till budgetberedningen att föreslå finansiering. Diskussionerna blev många och långa i detta ärende som tydligt engagerade många. I den slutliga voteringen var det 16 som röstade ja och 14 som röstade nej till godkännandet av motionen.

anlände till fullmäktigesalen i Harmånger möttes de av ett tjugotal personer med plakat och ett tydligt budskap som var att våga säga ja till vårdnadsbidrag. Marie Lindgren hade bara en timme innan mötet ringt runt för att samla människor som ville demonstrera budskapet.

– Vårdnadsbidraget är något som folket här i Nordanstig verkligen vill ha, många vill vara hemma med sina barn, säger Marie Lindgren. Hade vi vetat om tidigare att det här skulle tas upp i kommunfullmäktige i dag hade det varit fler som deltagit.

Kommunalråd Stig Eng, (C) yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag att godkänna motionen men det var många som inte var för. Monica Olsson (S) var inte ensam i sitt parti att yrka avslag på motionen utan många hade liknande åsikter som henne.

Kommunens tilläggsbudget som hamnade på en summa av lite över sju miljoner kronor godkändes och överförs till 2009 års investeringsbudget. Summan är fördelad på kommunstyrelsen som nämnd och omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden varav den förstnämnda har cirka 4,8 miljoner kronor och den sistnämnda cirka 2,1 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons