Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varannan niondeklassare missnöjd med skolan

/
  • I Nordanstigs kommun är eleverna i årskurs fem betydligt mer nöjd med skolan än vad niondeklassarna är. Det framkommer också att killarna i Nordanstig är något mer nöjd med skolan än tjejerna.
  • Varannan niondeklassare i Nordanstigs kommun är missnöjd med skolan. Det visar en enkätundersökning som nätverket Jämföra gjorde i början av 2009. Enkätsvaren visar också att killarna är mer nöjd med skolan än tjejerna.

En undersökning gjord av nätverket Jämföra visar att varannan elev i årskurs nio i Nordanstigs kommun inte är med nöjd med skolan. Kommunens skolchef, AnnKristine Elfvendal tycker att det är allvarligt.

Annons

Nätverket Jämföra har jämfört olika kommuners grundskolor ur ett medborgarperspektiv. Skolorna i Nordanstigs kommun medverkar i undersökningen där det bland annat framgår att varannan niondeklassare i Nordanstig inte är nöjd med skolan.

I Nordanstigs kommun är eleverna i årskurs fem betydligt mer nöjd med skolan än vad niondeklassarna är. Det framkommer också att killarna i Nordanstig är något mer nöjd med skolan än tjejerna.

Christoffer Tagg går nionde året på Bergsjö centralskola, han blev inte förvånad över resultatet.

– Jag trodde att det var fler som inte var nöjda. Jag tycker att skolorna borde få mer pengar till bland annat maten, som inte är så bra, säger han.

Skolchef AnnKristine Elfvendal har ännu inte sett resultaten från undersökningen men hon ser allvarligt på de siffror som har sammanställts.

– Jag ser allvarligt på det här. I första hand är det rektorerna som kommer att titta på det här men självklart kommer vi politiker också att göra det. Vi måste ställa oss frågan varför det är så här, säger AnnKristine Elfvendal.

Mer läsning

Annons