Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandring för tryggare boende

/
  • Sylvia Krapf, till vänster, visade representanter från BRÅ och Folkhälsorådet det trånga utrymmet för lämning och hämtning av skoleleverna.

Det ska bli tryggare att bo i Nordanstig. BRÅ och Folkhälsorådet genomför trygghetsvandringar för att boendemiljön ska bli tryggare på orterna.

Annons

– Vi ska samla på oss information om hur det ser ut och sammanställa en lista med problemen. Sedan skickar vi det till den som är ansvarig för respektive punkt, säger Christin Hübenette, folkhälsosamordnare.

Förra veckan genomfördes trygghetsvandringar i Gnarp. Där konstaterades det bland annat att det saknades staket på ett ställe vid skolan och att det saknades belysning bakom Statoilmacken.

– Är det ingen belysning så kan det hända mycket skumma saker där. Ungdomar kan stå och tjuvröka och det langas alkohol, säger Dick Lindkvist, drogsamordnare i kommunen och ledamot i BRÅ.

– Det fanns även stora hål i asfalten. Och saknas det belysning finns det inte en chans att man kan se hålen när det är mörkt ute, säger Christin Hübenette.

Flera problemområden uppmärksammades av allmänheten vid trygghetsvandring i Hassela på onsdagskvällen.

– Vi kan veta sådant som de inte har tänkt på, säger Sylvia Krapf som deltog i trygghetsvandringen.

Hon berättade att området vid skolan och Bergsvägen är besvärligt vintertid.

– Föräldrar parkerar sina bilar längs vägen när de hämtar sina barn. Och kommer man då nedför backen och det är dåligt sandat är det knappt att man kan bromsa och undvika att köra in i dem, säger Sylvia Krapf.

Christin Hübenette antecknar synpunkterna på sin lista och den smala vägen dokumenteras med digitalkameran.

– Vi kommer sen följa upp det här och se till att problemen åtgärdas, säger Christin Hübenette.

Mer läsning

Annons