Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsägning av barnskötare förbryllar

/
  • Igår var det stora städdagen på avdelningen Trollfågeln. Gruppen fyraåringar och femåringar håller till i en del av skolbyggnaden.
  • Ordning och reda. Städning på onsdag. Barnen på Trollfågeln i Ilsbo  gör inta bara det som är roligt

Förvåningen är stor Ilsbo över beskedet att tvåbarnskötare måste bort på grund av arbetsbrist.
Avdelningarna är fyllda med barn och unga familjer väljer i allt större utsträckning Ilsbo som bostadsort.

Annons

Nordanstigs kommun fortsätter att krympa gruppen barnskötare på förskolorna. På två år har nio tjänster rensats bort. I förra veckan stod det klart att Gnarp förlorar två tjänster liksom Ilsbo.

Men argumenten att de två barnskötartjänsterna behövs i Ilsbo förskola biter inte på verksamhetschef Eva Fors. Hon litar fullt och fast på det beslutsunderlag som lagts fram av rektor Ulla Winza och som ringar in en övertalighet på två tjänster

– Ilsbo är en förskolorna som dras med ett underskott. Vi har identifierat att det råder arbetsbrist motsvarande två tjänster, förklarar hon.

På Ilsbo förskola uppstod under onsdagen en viss förvirring när man fick veta att de redan var uppsagda. En av dem jobbar just nu med omflyttningar i förskolebyggnaden. Kollegan har varit anställd i många år. Det är oklart om hon nåtts av det definitiva beskedet. Däremot ska hon har blivit upplyst om att hon befann sig i riskzonen.

Mer läsning

Annons