Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ungdomarna är A och O"

/
  • Görel Groos och Niklas Dahlgren har gott hopp om framtiden för Sörfjärdens GK.
  • Trots den regniga inledningen på sommaren är Sörfjärdens golfbana välbesökt.

Trots paraplyväder är Sörfjärdens golfbana full av besökare, och ordförande Görel Groos ser med tillförsikt mot framtiden – i synnerhet när det gäller ungdomarna i klubben.

Annons

I november 2013 gick Sörfjärdens golfklubb i konkurs. En tuff tid följde, men med goda idéer och gemensamma krafter ombildades klubben och nu är ekonomin i balans och medlemsantalet växer. Tack vare samarbete, både lokalt med Hasselabygdens golfklubb, och med klubbar i Sundsvall och Östersund, hittar allt fler till banan, som är öppen minst sju månader om året.

– I fjol stängde vi i slutet av november, och vi har spelare i alla åldrar från 7–80 år, säger Niklas Dahlgren, klubbchef och pro.

Bra sommardagar kommer kring 200 personer, imponerande med tanke på att klubben har 400 medlemmar. Å andra sidan är det 50 fler än i fjol.

– Cirka en tredjedel är Nordanstigsbor, en tredjedel sommarboende och en tredjedel Sundsvallsbor. Vår förhoppning är att engagera ortsborna mer.

Ett sätt är ungdomssatsningar. Klubben fick 31 000 från kommunens utvecklingsmedel nyligen, och ordförande Görel Groos har planer:

– Vi bygger underifrån. Ungdomarna är A och O. Nu ska vi köpa redskap, bland annat skumgummibollar och en slags "rockringar" man lägger ut, för att inte fokusera så mycket på att slå bollen i hålet, utan bara att komma innanför ringen.

– Kanske kan en del gå till stipendier för ungdomar som vill gå ledarutbildningar. Och 13–15 juli är det golfskola, även barn och unga som aldrig spelat är välkomna, berättar Görel och Niklas, som är stolta över att man konstant har haft kring 30 unga medlemmar de senaste åren, i en tid då många sport- och idrottsföreningar tappar de yngre.

Klubben har en 55+ sektion – ni har inte funderat på golfskola för 55+?

– En jättebra idé! Och vi har många goda idéer – problemet är bara att vi måste orka genomföra dem.

Mer läsning

Annons