Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar gör musikvideo

/

Ungdomarna på fritidsgårdarna i Nordanstig håller gemensamt på att göra en musikvideo. Texten och musiken är färdig och videoinspelningarna kan snart börja.

Annons

På fritidsgården i Bergsjö, i källaren på Bergsjögården, ska det spelas in bas på torsdagskvällen. Ossian Karlsson är elva år och spelar mest trummor. Han är med i ett band där han är trummis, men det händer att han spelar bas i bland också. Till musikvideon är det bas som gäller för honom.

– Det är roligt att spela bas. Men det är lite nervöst att spela in för jag har aldrig gjort det förut, säger Ossian Karlsson.

Projektet med en musikvideoproduktion startades genom Kickar utan droger och samtliga fritidsgårdar i kommunen har haft egna uppgifter. Till exempel har fritidsgården i Bergsjö ansvarat för att skriva musiken, Gnarp har haft ansvar för låttexten och fritidsgården i Ilsbo kommer att ansvara för att skriva manus till filminspelningen.

– På det här sättet blir det även lite interaktion mellan fritidsgårdarna och ungdomarna ser att det finns flera fritidsgårdar och ungdomar än de som är på det egna stället, säger Lars Elverovski som har hjälpt ungdomarna att skriva musiken och texten.

Han är, tillsammans med Pontus Wicksell som ansvarar för filminspelningen, anställda för projektets räkning. Studieförbundet Bilda bidrar med bland annat utrustning.

– Om det här fungerar bra och projektet Kickar utan droger får fortsätta är tanken att det här ska bli en återkommande aktivitet, säger Lars Elverovski.

Målet är att musikvideon ska vara klar så att den kan visas på kommunens skolavslutningar i juni.

– De som ska göra manus har fått låten och har börjat spåna på olika idéer. Jag tycker att det är en väldigt häftigt skapelseprocess, ungdomarna kan verkligen se att det blir något av det som de gör, säger Lars Elverovski.

Hur musikvideon blir återstår att se, men musikstilen påminner om lite funkstil.

– Alla ville ha funkstil på låten, berättar Ossian Karlsson som varit med och skrivit musiken.

– Sen har låten formats allt eftersom, säger Lars Elverovski.

Mer läsning

Annons