Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Scen får julen att skimra

/
  • I en alldeles nyskriven julvisa, Nu är det jul, är Moa Segerstedt solist.
  • Ingrid Bergman och Alexandra Ankerstedt sjunger Leonard Cohens Hallelujah så publiken får ståpäls.

Till helgen, glimmar Kulturstjärnan i Gnarp som den glittrigaste julstjärna, när Anna-Karin Gomes återigen fixar julkonsert.

Annons

Hittills har Anna-Karin Gomes sjösatt fem musikevenemang , varav två julkonserter de senaste åren. Den 5 december kommer ännu en julkonsert där det framförs musik med juliga förtecken.

– Vi har precis satt igång en ny musikgrupp som vi kallar "Ung Scen, Gnarp" där kring 15-20 ungdomar är med. Av dessa medverkar nio på lördag, berättar Ann-Karin Gomes, som även bokat gästartister. Programmet har två akter, där bland andra Elena Gradin, Hanna-Karin Berglund, Raymond Skogberg och Kajsa Selin medverkar, liksom musiker på olika instrument.

Vad blir det för julsånger?

– Blandat, kan man säga. Fast inte så mycket av det man hör i kyrkorna. Det blir Leonard Cohens Hallelujah. Tänd ett ljus och låt det brinna och så har vi, i ett samarbete i gruppen, skrivit en helt ny jullåt: Nu är julen här. Med mera.

– Tanken med Ung Scen, Gnarp är att fler ska få jobba mer med musik, lära sig sjunga stämmor, spela instrument och så. Det är gratis att vara med i gruppen och så ska vi försöka dra in litet pengar på konserter.

Men från den här konserten går en del till Min Stora Dag?

– Hälften av överskottet, för det är en så viktig organisation. De hjälper familjer som drabbats av olika sjukdomar att få göra roliga saker med barnen.

Har du mer att berätta?

– Vi har en musikhjälpen-bössa vi hoppas folk ska vilja lägga en slant i också, och jag kan nämna att frisören Benjamin Eriksson kommer hit och fixar med alla som framträder – alla på scenen kommer att vara stylade och klädda i olika julteman.

Kören gav ett smakprov vid adventsfirandet i Gnarp i helgen, då utmärkelsen Årets Gnarpare delades ut.

Läs om annan verksamhet på Kulturstjärnan .

Mer läsning

Annons