Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Lövgren, (S), lämnar maktcirkeln

/
  • Ulf Lövgren, 67 år lämnar budgetutskott och ersättarplatsen i utvecklingsutskottet. Kvarstår i kommunstyrelsen och i Nordanstigs Bostäders bolagsstyrelse.

Stockapolitikern Ulf Lövgren, (S), lämnar sin plats i det mäktiga budgetutskottet.
Till skillnad från sina partikamrater motsatte han sig den nu beslutade skattehöjningen under hela beredningen.
– Men det är inte huvudorsaken till att jag drar ner på uppdragen, säger han.

Annons

Ulf Lövgren har gjort sig känd som en mycket självständig politiker som aldrig gått i partiets ledband. Drar sig inte för att driva en egen linje i kommunstyrelsen.

Senast när den nu berömda 25 - öringen klubbades. Ulf Lövgren röstade mot S och C och ställde sig på samma sida som motståndarna FP och M på den borgerliga kanten.

– I budgetutskottet var Monica Olsson för en oförändrad skattesats. Sedan måste det ha skett en svängning i partiet. Det verkar vara tvära kast i kommunpolitiken numera, konstaterar en lätt kritisk Ulf Lövgren.

Han är ingen notorisk motståndare till att höja skatten. Ibland kan det vara nödvändigt för en liten glesbygdskommun om den ska lösa kärnuppgifterna vård, skola och omsorg.

– Men att samtidigt höja vattenavgiften och skatten blir en för tung börda för hushållen i Nordanstig. Vi är ju redan en av landets högsta va - taxorna i landet, argumenterar Ulf Lövgren.

Mer läsning

Annons