Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två polistjänster tilldelas Nordanstig.

/
  • – Invånarna i Nordanstigs kommun borde ha rätt till en egen polisstation. Det anser fortfarande Rolf Johansson som för övrigt bestämt sig för att gilla läget det år han har kvar som polis.

Två närpoliser placeras i Nordanstig. De nya tjänsterna har varit utlysta. Polismännen ska i huvudsak befinna sig ute på fältet.
Ett särskilt kontor iordningsställs i kommunhusets entréplan.

Annons

– Det är inte klart vilka som får jobben, säger närpolischef Jan-Inge Bexell.

Begreppet polisstationen blir ett minne blott när myndigheten lämnar lokalerna på Storgatan. Hyreskontraktet med Nordanstigs Bostäder är uppsagt och löper ut den siste december 2009. Men så länge blir man inte kvar. I början av oktober bommas stationen igen.

– Istället får polismännen ett eget utrymme i kommunhuset. Det är förvaltningschefen Mats Collins tidigare rum som ställs till förfogande. Det ligger rätt placerat i direkt anslutning till receptionen, förklarar Jan-Inge Bexell.

Fyra polismän är idag knutna till Nordanstig. Rolf Johansson har varit längst i gården och började 1976. Med ett år kvar till pension tycker han det känns lite konstigt att behöva söka om sin tjänst.

– Jag har i alla fall anmält mitt intresse. Det går väl alltid att hitta några uppgifter att syssla med om jag inte får stanna, säger han.

 

Mer läsning

Annons