Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två intressenter vill sköta camping

/
  • Mycket planer är det, för Paul Nilsson, som har två områden i Sörfjärden att ägna tankarna åt.

I fjol fick Paul Nilsson och Richard Brännström köpa mark för tomter och campingplats i Varpsand, Sörfjärden. Till veckan är det dags för samråd rörande detaljplanen.

Annons

Medan kommunens planer och exploatering av strandnära tomter drar ut på tiden, lägger Paul Nilsson och Richard Brännström redan efter ett år fram ett detaljplaneförslag för Varpsandsområdet i Sörfjärden – ett område de så sent som i fjol köpte.

Syftet med planen, som tagits fram av plan- och byggenheten, är att skapa möjlighet för camping och småhusbebyggelse. Förslaget finns utställt både på kommunhuset i Bergsjö och på kommunens hemsida mellan 29–24 juli och skriftliga synpunkter kan lämnas senast 24 juli i år.

Hur snabbt det rent fysiska arbetet kan inledas, vill inte Paul Nilsson uttala sig om ännu,

– Avgörande är vad de som berörs av planerna har att säga. Först efter samrådet får vi klart för oss om tidsplanen håller och när kommunfullmäktige kan godkänna detaljplanen.

Så vad händer nu?

– På måndag, den 13 juli, är det samrådsmöte i samlingslokalen på före detta festplatsen i Sörfjärden. Vi får se hur fort det går sen. Klaffar allt kan vi sannolikt göra en provisorisk väg över området till hösten, och märka upp tomterna så intressenter kan gå och titta och förhandsteckna sig.

Du ansvarar för byggena av kolonistugorna på före detta festplatsen – blir det ni som bygger i Varpsand också?

– Nej, vi säljer tomterna och planerar området, sedan får köparna själva ordna med husen. Men det går inte att komma i gång med något byggande förrän tidigast nästa höst, då va-området är på plats.

Och campingen då?

– Där återstår en del att få på plats. I nuläget finns två intressenter: en med anknytning till norrhälsingebygden, och en från en annan plats. Vi får se vad det mynnar ut i. Och samma sak gäller där – va-området måste vara färdigt innan det går att anlägga campingplatsen.

Mer läsning

Annons