Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år sedan mordet i Gnarp

/

Det har nu gått två år sedan en 64-årig Gnarpsbo dödades med ett skott i huvudet. Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet.

Annons

På kvällen söndagen den 15 april 2007 hittades en 64-årig man skjuten i sin lägenhet i Gnarp. Det var startskottet för en mordutredning som kom att sysselsätta närmare 25 poliser från Gävleborgspolisen, och flera personer från Riksmordkommissionen.

I dag, två år mordet, har polisen fortfarande ingen misstänkt. De har knackat dörr, hållit runt 500 förhör och tagit fram en gärningsmannaprofil, men utan att kunna binda någon till mordet. Nu har utredningen gått in i en lugnare fas.

- Utredningsarbetet pågår, när vi får nya uppslag så bearbetar vi dem. Men det finns ingen som arbetar heltid med fallet och för närvarande finns det inga misstänkta i ärendet, säger förundersökningsledare Lennart Styrman vid kriminalpolisen i Gävleborg.

Polisen har kulan som dödat 64-åringen och en tomhylsa från vapnet, men de matchar inget vapen som finns i polisens register. Och om vapnet inte används igen, kommer det sannolikt heller aldrig att återfinnas. Polisen har tidigare sagt att de tror att vapnet ligger på botten av någon sjö.

Mer läsning

Annons