Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT Gnarpsbo i spännande hiphopsamarbete

/
  • Tobbe Thelin från Gnarp har gjort sig ett namn i hiphopbranschen under artistnamnet Imchibeat.

Tobbe Thelin, med artistnamnet Imchibeat, släpper nu en singel med några av Sveriges mest omtalade rappare.
– Det känns lite overkligt. De har varit idoler för mig, folk jag ser upp till och respekterar, säger Tobbe Thelin.

Annons

Imchibeat släpper singeln Problem tillsammans med Cleo, Mwuana och Karim som har blivit stora namn inom svensk hiphop det senaste året.

– Samarbetet kom till av en slump egentligen. Jag hade ett beat som jag trodde skulle passa dem. Jag hörde av mig till Cleo som jag kände sedan tidigare och hon hoppade på direkt, berättar Tobbe Thelin.

Även Mwuana och Karim nappade direkt och efter några veckor var låten klar. Singeln släpptes under tisdagen och den togs emot väl i sociala medier. Bland annat skrev musikjournalisten Ametist Azordegan på twitter att låten var "dagens fetaste".

– Det har varit ett helt fantastiskt mottagande. Det är hur många som helst som skriver på sociala medier och skickar sms. Det här är över förväntan, säger Tobbe Thelin.

Youtubeklippet här ovan är låten Spelbart av Erk, Gonza-Ra och Imchibeat som släpptes förra veckan.

Imchibeat blev signad av skivbolaget Random Bastards för två år sedan och det har öppnat flera dörrar för honom. Förra veckan släppte Random Bastard skivan Spelbart där Imchibeat medverkar.

– Jag når ut till en bred publik via bolagets alla kanaler, de har ett kontaktnät som är svårt att skaffa som privatperson.

Läs också: Sling och Imchi hoppas på genombrottet.

Imchibeat har tidigare i år blivit omskriven som årets mest spännande producent att följa.

– Det är en knäpp grej egentligen för jag har svårt att kalla mig själv för producent. Det är en sån stor roll att axla, det gäller att vara ödmjuk. Jag har lätt att vara självkritisk, jag är min största kritiker. Men jag får klappa mig lite för bröstet, jag gör något som folk gillar. Men jag är alltid nervös för hur det ska mottas, säger Tobbe Thelin.

Läs också: De släppte musikvideo som spelades in på Iggesunds bruk och i Gränsfors.

Han har fått flera erbjudanden om olika samarbeten.

– Jag kan inte säga något om dem nu. Det är inte klart förrän låten är klar. Men jag kommer att fortsätta göra min grej med musiken, det har funkat hittills, säger Tobbe Thelin.

Mer läsning

Annons