Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trumfestival över videolänk

/
  • Arrangörerna Robin Magnusson och Elin Matsson testar videolänken med trummisen Morgan Ågren.

Nästa helg arrangeras det trumfestival på Kulturstjärnan i Gnarp. Trummisar, föreläsare och publik kommer vara på plats på orten. Men festivalen kommer också ha föreläsare på länk över internet.

Annons

Lars Elverovski kontrollerar att tekniken fungerar. Genom ett chattprogram på internet kopplar han upp sig mot trummisen Morgan Ågren, som spelat med bland annat Frank Zappa, som sitter i sin studio på Värmdö.

– Han kommer att visa upp sin studio och sedan koppla in sitt trumset och visa hur han spelar. Och publiken här kommer ha möjlighet att ställa frågor, säger Lars Elverovski.

På Kulturstjärnan kommer det att anordnas clinics och workshops med olika profiler.

– Det betyder väldigt mycket att få se så här duktiga musiker spela, säger Robin Magnusson som är arrangör tillsammans med Elin Mattsson.

– Man kan inte bara vänta på att det ska hända något här, det är bättre att ta tag i det och göra något själv, säger hon som förklaring till varför de bestämde sig för att arrangera trumfestivalen.

Lars Elverovski hjälper till med tekniken så att allting ska fungera. Han är med som frilansare i ett projekt som har målet att alla kulturskolor i regionen ska få fibernätverk så att eleverna kan få undervisning på distans, i bland annat sång, dans och i olika instrument.

– Jag hade hoppats att även Nordanstig skulle delta i projektet, men de valde att inte gå med eftersom de inte har någon musikskola längre, säger han.

Men han menar att det inte är bara musikskolor som har nytta av projektet.

– Det här öppnar upp möjligheter att få undervisning på distans och det minskar kostnader för resor och övernattningar för föreläsare, säger han.

Intresset för helgens trumfestival i Gnarp är redan stort, bland annat kommer en busslast med hängivna trummisar från Söderhamn.

– Det är roligt att så duktiga trummisar kommer att spela här i Gnarp, säger Robin Magnusson.

Mer läsning

Annons