Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trippelfirande på 18-årsdagen

/
  • Sara, Jonathan och Emma Jonsson fyller 18 år på måndag och hoppas att det blir dubbla tårtor om Jonathan klarar uppkörningen på tisdag.

Annons

Mamma Christina och pappa Lars-Olof var inställda på att de skulle få ett barn. I stället visade ultraljudet att det var tre stycken som trängdes i magen. 18 år senare har barnen delvis flyttat hemifrån till Sundsvall för att studera. På måndag väntar trippelkalas när syskonen fyller 18 år.

Hos familjen Jonsson i Åsnorrbodarna var det fullt upp när barnen Jonathan, Sara och Emma var små. Någon av dem skulle äta, någon annan behövde byta blöja och den tredje ville sova. Trillingarna själva tänker inte så mycket på att de är just trillingar och inte vanliga syskon.

– Det är inget som man tänker på, många undrar hur det är att vara trilling. Men det är inget som jag tänker på, säger Jonathan Jonsson.

– Jag tycker inte det är något speciellt. Jag tror att det är som om vi vore vanliga syskon, säger Emma Jonsson.

Syskonen har hållit ihop under uppväxten. De är nära vänner med varandra och på veckorna delar de lägenhet i Sundsvall där de läser på gymnasiet. Men visst händer det att de blir osams.

– Vi kan bli riktigt arga på varandra. Det kan vara om vi ska städa lägenheten och vi inte kommer igång och gör det, jag är nog den som tjatar mest, säger Jonathan Jonsson.

Tjejerna läser det estetiska programmet med inriktning på bild och form och de går i samma klass. Jonathan Jonsson valde att gå teknikprogrammet med inriktning på design. I grundskolan gick alla tre i samma klass, trots att lärarna ville sära på syskonen från första skoldagen.

– Jag tyckte att det var bra att vi fick gå i samma klass. Det var en trygghet, säger Emma Jonsson.

– Ofta blandade många ihop oss när vi var små. De kom inte ihåg vem som var vem av oss. Men Emma var mörkhårig och jag var ljushårig, det blev lite irriterande för vi tyckte att det var enkelt att se skillnad på oss, säger Sara Jonsson.

På måndagen fyller syskonen 18 år och eftersom de har sommarlov blir det tårtkalas hemma i Åsnorrbodarna. Och alla tre hoppas på att det blir ytterligare tårta på tisdag när Jonathan ska köra upp för körkortet. Och klarar han uppkörningen kommer han troligen få fullt upp med att köra runt tjejerna i bilen.

Mer läsning

Annons