Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trimachefen sa nej till nytt chefsjobb.

/
  • När ingenjören Peter Sandström,  bosatt i Hudiksvall, lämnar en tom Trimafabrik vid årsskiftet är han före detta anställd i Ålö.

Trimas platschef Peter Sandström, 54 år, har erbjudits nytt jobb både i den framväxande Kinafabriken och på Ålö i Umeå.
Men han har tackat nej.
– Läge att göra något helt annat, säger han.

Annons

Peter Sandström har till skillnad från sina medarbetare i Bergsjö inte fått någon uppsägning i handen. Han tillhör ledningsgruppen och kunde om han ville fortsätta med andra arbetsuppgifter i koncernen..

Det gör han inte. Efter tio år som fabrikschef kan det vara klokt att sätta punkt, hitta en ny utkomst och kanske byta bransch anser han.

Han har kommit överens med huvudkontoret i Umeå att jobba kvar året ut och hålla i avvecklingsprocessen. Även om produktionen släcks ner med septembers utgång återstår ett drygt efterarbete. Han följer därmed principen att det är kaptenen som sist lämnar skutan

– Vi kör just nu för högtryck. Några som skulle gå i förra uppsägningsomgången har kallats tillbaka för att vi ska klara beställningarna av redskap, berättar han.

Legotillverkningen av redskap till Umeå fasas dock snart ut. Den allra sista produktionen på Trima i Bergsjö omfattar enbart lagerlådor och redskapsramar.

Den fabrikationen läggs därefter ut på underentreprenörer i Sverige. Hamnar inte i Kina.

Mer läsning

Annons