Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya tjänster i kommunhuset ifrågasätts

/
  • Moderaternas Ove Wallberg krävde flera besked från det styrande Centerpartiet vid gårdagens budgetberedning.

Förslaget om tre nya specialtjänster i kommunförvaltningen gav upphov till kraftiga meningsutbyten i budgetberedningen.

– Kostnaderna måste finansieras inom lagd budgetram på 420 miljoner. Där viker jag inte en millimeter, säger Ove Wallberg (M).

Annons

Han är inte beredd att tillstyrka mer pengar för rekryteringen av en controller, en informatör och en IT - strateg.

– Den som lyssnar och avläser reaktionerna ute bland kommuninvånare märker att de här nyrekryteringarna ifrågasätts när vi har anställningsstopp i kommunförvaltningen, fortsätter Wallberg.

Han nekar inte till att det behövs ny kompetens. Men förstår inte hur den kan slussas in utan att man drar in på andra tjänster.

Kommunalrådet Stig Eng (C) är förvånad över att man fått för sig att det handlar om tre nya chefer. Så är det inte alls betonar han. Det handlar om operativa personer.

Det är endast tjänsten som IT -strateg som bygger på ett önskemål från förvaltningen. De övriga två är politiskt väckta ärenden.

Både IT - strategen och ekonomicontrollern ska täckas in under kommunstyrelsens budgetposter. Av de sju miljoner kronor som anländer i det extra statsbidrag som tillförs 1,4 miljoner kronor till kommunstyrelsens fögderi.

IT - strategen avlönas inte bara av Nordanstigs kommun. Stig Eng är övertygad att det kommer att ske en samordning med en eller två grannkommuner.

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons