Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Bergsjöläkare alltid i tjänst

/
  • Anders Wimo får representera kontinuiteten. Enligt uppgift har inte så få Gnarp - och Harmångerpatienter via hälsovalet följt med honom till Bergsjö.

Doktorer från privatdrivna Norrlandsläkarna i Sundsvall gör sina sista pass på hälsocentralen i Bergsjö på valborgsmässoafton.
Verksamhetschef Hudiksvall/Nordanstig Märit Mörk Lindqvist lugnar oroliga patienter:
– Vi fyller upp luckorna. Tre läkare är i tjänst på dagtid även i fortsättningen.

Annons

Avtalet med Norrlandsläkarna gick ut vid årsskiftet. För att man inte skulle hamna i ett besvärligt bemanningsläge under mellanliggande månader har läkare från det Sundsvallsbaserade bolaget hyrts in som "vanliga" stafettläkare. En betydligt kostsammare rekrytering än via avtalskontrakt medger Märit Mörk Lindqvist.

Systemet med stafettläkare behålls även efter Sundsvallsläkarnas uttåg i månadsskiftet april/maj.– I höst planeras en ny upphandling av läkartjänster på hälsocentralen i Bergsjö. Då kan Norrlandsläkarna komma tillbaka om de lägger ett bud, fortsätter hon.

Kvar i Bergsjöteamet från måndag är den landstingsanställde allmänläkaren Anders Wimo, som flyttade över från Harmånger den 1 januari. Han fortsätter att tjänstgöra på 60 procent. ST - läkaren Rita Palo går på full tid. .

– Förutom dessa två kommer en ny hyrläkare. Kanske till och med två, avslutar Märit Mörk Lindqvist.

Mer läsning

Annons