Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikplanering för Sörfjärden

X-trafik har lämnat sina kommentarer om exploateringsplanerna i Sörfjärden.

Annons

I kommunens planprogram för utbyggnad av Sörfjärden konstateras att det idag finns en bussförbindelse till Gnarp, men att denna är begränsad och inte går under storhelger och skollov. En önskad utveckling med fler fastboende i Sörfjärden kan ge underlag för en utökad kollektivtrafik, menar kommunen.

Och X-Trafik har nu - ur ett trafikplaneringsperspektiv - studerat planförslaget och lämnade häromdagen sina kommentarer till detta.

Per-Hasse Ekelund är ansvarig för frågan på X-Trafik i Söderhamn, och i sin inlaga till kommunen skriver han att det är viktigt att Nordanstig - under den kommande planprocessen - beaktar kollektivtrafikens behov.

- En utökad bebyggelse i Sörfjärden medför också ett ökat behov av skolskjuts, färdtjänst och liknande, konstaterar han. Om det skall vara möjligt att utöka busstrafiken på sikt, så kräver det att området redan nu planeras så att en eventuell framtida utökning av busstrafiken är möjlig. Av dessa skäl, menar X-Trafik, är det viktigt att tillgängligheten till eventuell kollektivtrafik i Sörfjärden finns noga redovisad i den kommande detaljplanen.

Mer läsning

Annons