Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Staaf blir ordinarie lagkapten i Nordanstig kommun

/
  • Staaf har varit t.f sedan 1 augusti. Nu är skrivbordet hans till 1 december 2015.Han och frun har köpt farbroderns hus i Fiskvik. Lägenheten i Gävle har de kvar ännu så länge

Den hemvändande Bergsjösonen Tommy Staaf, 62 år, blir ny ordinarie kommunchef i Nordanstig.

Kontraktet är skrivet på tre år.

Annons

Det är en ytterst rutinerad man i labyrinterna som blir högste cheftjänsteman. Han hade suttit på en rad positioner i Gävle kommuns förvaltningar och bolag innan han valde Nordanstig och tjänsten som teknisk samordnare för exakt ett år sedan.

Han började som 20 - åring direkt efter lumpen som kommuntjänsteman i residensstaden. De första tio åren var han mer känd på fotbollsplanen än på jobbet. Tommy Staaf var given vänsterback i Brynäs IF, Gävlebornas dåvarande stolthet i allsvenskan och division två.

Han blev aldrig lagkapten. Den bristen får han ta igen som boss för arbetslaget i kommunhuset.:

– Här finns så mycket kunskap och arbetsflit bland medarbetarna. Alla har Nordanstigs kommuns bästa för ögonen. Jag tycker det känns orättvist att bilden i media blir mer badwill än goodwill.

– Det ska vi jobba stenhårt för att ändra på. Den här lilla kommunen har så mycket att erbjuda och är fylld med entreprenörskap.

Mer läsning

Annons