Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjärnviks Trä får ny ägare

/

Sågverken i Tjärnvik, Gällö och Stugun slås ihop i ett gemensamt bolag.
Person Invest i Östersund och SCA i Sundsvall delar på ägandet i nybildade sågverksbolaget Gallo AB.
Inga personalnedskärningar är aviserade.

Annons

Det har legat i luften de senaste månaderna att SCA Timber och Person Invest planerade att bli officiella partners i segmentet sågade trävaror. De anställda på TjärnviksTrä informerades under torsdagen om affären av sin och systersågverket Gällös vd Anders Jönsson.

Totalt 161 anställda berörs i de tre jämbördiga sågverken. I Gällö arbetar 53 personer, i Tjärnvik i 45 personer och i Stugun 63 personer.

Anders Jönsson påpekar att det mer är frågan om att samordna marknadsaktiviteter än en fusion mellan produktionsorterna. SCA Timbers vittförgrenade försäljningskanaler ligger därmed öppna även för Tjärnvik och Gällö.

Gällö Såg, beläget fem mil öster om Östersund, lastar ut 150 000 kubikmeter sågad trävara per år. Stugun i östra Jämtland redovisar 130 000 kubikmeter och Tjärnvik cirka 100 000 kubikmeter.

På samtliga såglinjer körs tvåskift. Produktionen kan i viss mån samordnas liksom sortimentet. Det kan också bli frågan om rationaliseringar men ingen nedläggning eftersom samtliga sågverkslinjer är moderniserade.

Mer läsning

Annons