Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänsteman i Nordanstig agerade kontraproduktivt

Samtliga tjänstemän i kommunhuset måste vara goda ambassadörer för Nordanstig. Det markerades med eftertryck på kommunens företagarträff i Bergsjö när en nyinflyttad berättade om ett upplevt "skräckexempel".

Annons

Företagaren ringde till kommunen för att förhöra sig om några frågor i anslutning till en nybyggnation. Till sin häpenhet och förvåning var den person han hänvisats till negativt inställd till kommunen.

"Hur kan du vara så dum att du flyttar till Nordanstig", var en replik han möttes av.

Företagaren trodde att han hört fel. Han passade på att redogöra för händelsen när kommunledningens representanter talat om hur arbetet med Vision 2020 och hur alla anställda på alla nivåer ska inbegripas.

Kommunchef Kertsin Oremark, kvalitets - och utvecklingschef Mona Franzén Lundin och näringslivschef Anders Nordén blev närmast chockade när de hörde vad som inträffat.

– Det får inte förekomma. Fullkomligt oacceptabelt. Alla måste dra åt samma håll. Det finns inte utrymme för något annat än serviceanda och bra tillmötesgående, kommenterar Mona Franzén Lundin.

– Mycket, mycket beklagligt. Sånt här är inte roligt att höra, sa kommunchef Kerstin Oremark som arbetar mycket med attitydfrågor i organisationen.

Mer läsning

Annons