Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio bussåkare blir "testpiloter"

/
  • Viktor Gbadagbe är sugen på att få ingå i testgruppen. Han är en mycket snäll natur, som denna gång dock är beredd att ge både ris och ros.
  • Varje vardagsmorgon klockan 05.30 stiger Viktor Gbadagbe på Hasselabussen. Sedan hem klockan 15.05.Månadskortet för tre zoner kostar honom 800 kronor.

Tio bussresenärer i Nordanstig utnämns till "testpiloter" under en höstmånad.
De får åka gratis och som motprestation ska de författa en resedagbok och svara på frågor.
– Jag ställer gärna upp, säger Viktor Gbadegbe.

Annons

Samtliga deltagare måste vara folkbokförda i kommunen. De ska representera olika åldrar och bo olika delar av kommunen. Men också var motiverade för och fokuserade på uppgiften. Samt beredda att bidra med sina intryck och synpunkter.

De som pendlar till sin arbetsplats eller studieort med linjebuss och/eller tåg är intressanta. Men också någon eller några ur den yngre generationen som löser X - trafiks ungdomskort bör ingå.

Bergsjöbon och Plyfajobbaren Viktor Gbadagbe, 48 år, är väl meriterad för att bli en testresenär. Han åker varje arbetsdag buss till och från fabriken i Hassela. Det har han gjort sedan 2003 då han växlade över till ständig dagtid.

– Tidigare när jag skiftade jag var det lite värre att få ihop det. När jag hade kvällsskift var bilen enda alternativet.

Bussturerna till och från Hassela går numera som på räls. Han har aldrig behövt komma för sent till jobbet.

Mer läsning

Annons