Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till medeltiden på Halls

/
  • På lördag och söndag är det dags för Elin, Grover och Ester att sitta upp – då är tornerspel på Halls.
  • Esters hamstrar deltar också på medeltidsdagen, i musspelet!
  • Hela Halls är fullt av hästar, så det blir givetvis ponnyridning och tornerspel på medeltidshelgen.

När Hassela Medeltidsförening presenterar 2015 års Medeltidsdagar, är det barn- och familjeaktiviteter som står i centrum. Men även vuxna medeltidsälskare får sitt lystmäte.

Annons

Gycklarskola, riddarskola, sagostund, ansiktsmålning och ponnyridning – jo, det är laddat för att bli fullständigt underbart för små medeltidsfans. Dessutom bjuds tornerspel med Helsingia, det blir bågskyttetävling, och serveringstält, musik med Jan Lekare, fika och föreläsningar, samt marknad med ett 25-tal hantverkare/försäljare som säljer linne, läder och smide, tovat, salvor och honung med mera. Arkeolog Ola Nilsson berättar om medeltiden i Hassela, och textillärare Linda Öhman föreläser om medeltida mode och kläder.

– Vi har faktiskt fått lägga arrangemangen omlott, aldrig har vi haft så späckat program, säger medeltidsföreningens ordförande, Elin Östberg. Hon och maken Grover äger Halls gård där helgen 22-23 augusti går i medeltidens tecken.

– Båda dagsprogrammen är snarlika, fast något kortare på söndagen, och gycklargruppen Väsen har sin eldshow på lördagskvällen.

Prästen Bo Jonsson håller en inledningsceremoni på lördagsförmiddagen då pilgrimerna kommer, därefter är det marknad till aftonen, då Tre Ögon i Bäcken underhåller. Hasselahasse (Björk – från TV 4:s Grillmästarna), sköter matservering, och ska även helgrilla gris till lördagskvällen – före eldshowen.

– Medeltidsföreningens sekreterare, Jenny Westin, har bokat och styrt upp – hon har gjort ett fantastiskt jobb. Och Hassela IF sköter parkeringen, så det blir jättebra, säger Elin, som även är helnöjd med väderutsikterna:

– Solsken och uppehåll – allt ser verkligen positivt ut!

Mer läsning

Annons