Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terminsstart i nygammal skola

/
  • Läraren Therese Elfström ger goda råd till sina adepter i klass 3 - 5. Nya hemrummet är den före detta fysik - och kemisalen
  • Ettornas iver och glädjen var inte att ta miste på. Läraren Eva Adielsson fick kyla ner. Främre raden Alvin Segerström, Tor Elfström, Rebecca Florentin och Amanda Helenius. Bakom dem fr.v Samuel Sjölin, Albin Eriksson och Edvin Höglund. Deras lärare
  • En nytändning för personalen. Fr.v Eva Adielsson,lärare, Anna Wikström, vikarierande  lokalvårdare, Inger Pettersson, kokerska, Britt-Marie Thelin, rektor, Therese Elfström, lärare, Eva Åkerblom, lärare och Eva Stoltz Forsberg, förskollärare.
  • Läraren Eva Åkerblom har varit  Hasselaskolan trogen trots att den hela tiden avlövats.  Hon tror på den lilla skolan med sina unika möjligheter till samverkan och öppna atmosfär.

Allt snack om Hasselaskolans överlevnad är som bortblåst. Igår var det inflyttningsfeber i de uppfräschade klassrummen i Arthur Engbergsskolan.

Annons

Skolstarten i Nordanstigs kommun blev något alldeles extra uppe i Hassela. Huvudbyggnaden som stått mer eller mindre övergiven sedan högstadiet drog till Bergsjö hösten 2007 tog till heders igen.

Det vackra skolhuset i sin tidstypiska funkisstil med stora fönster och magnifika utsikt mot Älvåsen är från och med igår permanent hemvist för förskoleklassen och årskurserna 1,3,4 och 5. Några tvåor finns inte i Hassela i år och sexorna bussas numera till centralskolan i Bergsjö.

På andra våningen har de klassiska salarna anpassats för dagens undervisning. Den gamla aulan är omvandlad till fritids och gemensam träffpunkt för samtliga klasser. Hasselatraditionen med fördjupat pedagogiskt samarbete i skolvardagen förs vidare. De trettio eleverna lär känna samtliga lärare.

– För att barnen skulle vänja sig vid den nya miljön har vi gått hit och tittat medan renoveringen pågick som bäst i slutet av vårterminen, berättar läraren Eva Adielsson, som igår samlade sina sju ettor i deras nya hemrum.

Hasselaskolan går in i en ny fas i sin händelserika historia. Trots kraftig elevminskning och ständigt uppdykande nedläggningsmoln vid horisonten har politikerna enats om att hålla tassarna borta och istället bygga om för framtidens behov.

På sikt är tanken att de nedre regionerna i Arthur Engbergsskolan omstöps för förskolebarnen på Linblomman.

Mer läsning

Annons