Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxibolag säger upp förare

Det nya skolskjutsavtalet med X-trafik blev droppen.

Nordanstigs Taxi tvinga säga upp sina två anställda chaufförer.

Annons

I det nya femåriga avtalet existerar det inte längre några fasta dagliga skolturer med ensamrätt på körningarna. Taxibolaget i Bergsjö blir en bland flera i Hälsingland som dirigeras för skolkörningar via X -trafiks beställningscentral, populärt kallad "Planeten".

Skolavslutningsdagen den 15 juni rullar de sista skoltaxibilarna enligt det upphandlingsavtal som upphör. Endast Nordanstigs taxibilar har transporterat eleverna i norra kommundelen till och från Artur Engbergsskolan. De fyra fordonen ombesörjer skolskjutsarna över hela Nordanstig för elever som bor på mer avlägsna adresser dit skolbussarna inte går fram. Till det kommer att skjutsa skolelever med olika handikapp.

Nu försvinner regulariteten. Det lokala taxibolagets fyra delägare kan inte finansiera två tillsvidareanställda förare som avlösare.

– Tyvärr har vi fått säga upp killarna. Osäkerheten om volymen blir för stor. De lär söka sig andra vägar. De lär inte sitta och vänta på att bli inkallade på timbasis, kommenterar Nisse Palm på Nordanstigs Taxi.

Mer läsning

Annons