Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succésäsong för Trolska skogen

/

12 500 besökare upplevde teateräventyren i Trolska skogen i somras. Framgångarna tenderar att smitta av sig även på de andra verksamheterna i byn.

Annons

Mellanfjärden har haft en bra sommar med fler besökare och ökad omsättning på flera håll. Det regniga vädret förklarar en del, men en stor del av framgångarna står publikdragaren Trolska skogen för. Förra året dök 6152 besökare upp till teaterprojektet.

– Folktron är allas gemensamma saga oavsett generation. Jag tror att många längtar till naturen och vill vara ute. Och det behövs saker att göra för barn. Den här kombinationen finns ingen annanstans, säger projektledaren Helena Brusell.

Turistbyrån uppskattar att Trolska skogen har medfört mellan 10 och 15 procent fler besökare i år. Bara i juli tog de emot runt 500 ärenden.

– Det har varit ett väldigt uppsving. Folk ringde hit redan i våras och många har stannat här för att få vägvisning till Trolska skogen. Det ger ju effekt på andra verksamheter, folk undrar var de kan äta och vad som finns mer att göra här, säger Camilla Eriksson Uddén, turistinformatör.

Uthyrningen av privata stugor ökade i somras med mellan 10 och 15 procent. Hotellet, restaurangen, pensionatet och affärer i Mellanfjärden har fått fler barnfamiljer på besök. Hamnmagasinets galleri och hantverksbutik gjorde sin bästa försäljning hittills på 12 år.

– Jag har hört att alla verksamheter här i byn ökade under sommaren. Visst kan det också bero på det dåliga vädret, men många eldsjälar har ställt upp för Trolska skogen och det ger en positiv stämning i byn, säger Gunilla Schelin.

Mer läsning

Annons