Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stryptag på elev på Bergsjöskolan

/

En mamma till en elev på Bergsjö Centralskola har anmält till Barn- och elevombudet att pojken har blivit utsatt för kränkande behandling under flera år. Skolan har vidtagit åtgärder och anser att situationen har förbättrats.

Annons

– Om en enda elev på vår skola känner sig kränkt så har vi inte lyckats fullt ut med vårt arbete, säger John-Martin Forssman, rektor.

I anmälan till Barn- och elevombudet (BEO) framgår det att familjen har tagit flera kontakter med skolan angående skolsituationen för eleven. Någon form av kränkande behandling ska ha pågått sedan 2005. Familjen ska enligt anmälan ha upplevt att skolsituationen inte har förändrats och att de vidtagna åtgärderna inte har varit tillfredställande. Enligt anmälan ska eleven ha blivit utsatt för strypgrepp flera gånger och fått ta emot hårda slag i magen. Mamman skriver i anmälan att hennes son blivit tystlåten och svarar undvikande på frågor kring skolan. Skolan ska ha haft flera samtal med de inblandade eleverna och föräldrarna och en handlingsplan har upprättats.

– Vi tar alltid först kontakt med de inblandade eleverna för att skapa oss en bild över det som har hänt. Om vi inte kan komma fram till en lösning då så kallar vi till en träff med föräldrarna också. Vi har regelbundna diskussioner i klasserna om värdegrunder och hur man ska behandla varandra, säger John-Martin Forssman.

Läs hela artikeln i.

Mer läsning

Annons