Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandsatta Bergsjötjejer bussades hem

/
  • Fr.v  Frida Eriksson,  Margareta Nilsson, Ebba Segervald och Heléna Frenell tillbaka i lilla Bergsjö efter Parisäventyret. Alla har läst franska sedan sexan och de kunde göra sig förstådda i storstaden

– Vi hade extrem tur som kom hem så snabbt.
Det konstaterar Ebba Segervald, 16 år, från Bergsjö. Tillsammans med fyra jämnåriga skolkompisar och en förälder satt hon i söndags fast i ett lamslaget Paris.

Annons

Alla flygplatser var stängda. Lokförarna på snabbtågen strejkade

Då fick de ett sms hemifrån som meddelade att Andersson Buss från Ilsbo tydligen rullade mot den franska huvudstaden

Den smått sensationella uppgiften visade sig stämma. De lyckades med stöd hemifrån Bergsjö komma i telefonkontakt med en av chaufförerna.

Alternativet var att vänta till nu på fredag då deras flygbolag Ryanair, kunde erbjuda ombokningsplatser från den lite mindre flygplatsen Paris Beauvais flera mil utanför city.

– Istället för två timmars hemresa med flyg blev det trettio timmar i bussen innan vi nådde Skavsta i Nyköping, berättar Frida Eriksson, Heléna Frenell, Margareta Niklasson och Ebba Segervald med en mun. Jämfört med många andra drabbade svenskar kom vi väldigt lindrigt undan.

– Vi åkte bekvämt och på hemfärden gjorde vi ett lite längre stopp i Bryssel där det steg på ytterlighare en grupp svenskar, berättar Frida Eriksson.

De bestämdes att alla som aspirerade på att ta sig hem via Anderson Buss allra först skulle bege sig till den stora flygplatsen Charles de Gaulle i Paris för uppsamling. När bussen lämnade Paris med destination Skavsta var sexton passagerarplatser upptagna.

Mer läsning

Annons