Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora summor blev byte vid Gnarpsrånet

/
  • Bilderna från bankens övervakningskamera har granskats av polisen, som dock inte kan säga med säkerhet om något vapen förekom i samband med rånet.

Misstankarna mot de två män som greps i Bredsand, misstänkta för tisdagens bankrån i Gnarp, är mycket starka. Det förklarar polisen i Hudiksvall, efter den inledande spaningen och förhören med de misstänkta. Några detaljer från utredningen i övrigt vill man inte lämna ut, men avslöjar att en betydande mängd pengar blev byte vid rånet.

Annons

– Det handlar om mycket stora belopp, säger Hudiksvallspolisens utredningsledare Roland Johansson.

Rånet mot Handelsbanken i Gnarp inträffade på tisdag förmiddag. Enligt de inledande uppgifterna hade minst två maskerade män deltagit i rånet, och de uppgavs ha lämnat platsen i en vit Volkswagen Passat av äldre modell. På eftermiddagen greps två män i Bredsand, strax söder om Sundsvall. Då hade de redan varit anhållna i sin frånvaro under några timmar, misstänkta för grovt rån.

– Misstankarna riktades ganska snart mot de här personerna. Att de kunde gripas så snart är ett resultat av inre spaning, det ledde fram till de avgörande uppgifterna, säger Roland Johansson.

I och med att de två männen greps, upphörde spaningsläget. Hos polisen uppger man att misstankarna mot de båda männen är mycket starka. I förhören har de dock nekat till att ha något som helst med rånet att göra.

– De är inte särskilt meddelsamma, säger Roland Johansson.

Polisens arbete koncentrerades under onsdagen på granskning av flera bostäder i Sundsvallsområdet, samt teknisk undersökning av den bil som påträffats. Undersökningarna har, enligt Roland Johansson, lett till att misstankarna mot de båda männen har stärkts. I dag, torsdag, återupptas förhören med de anhållna.

Bytets storlek, om det är återfunnet eller fortfarande saknat, är detaljer som polisen inte vill lämna några uppgifter om.Tidiga uppgifter under tisdagen gjorde gällande att rånarna varit beväpnade med yxor, men enligt Roland Johansson är det osäkert om det verkligen förekommit några vapen. Granskning av bankens övervakningsbilder har inte lett fram till ett entydigt svar.

– Vi tycker oss kunna se vapen på bankens övervakningsfilm, det finns indikationer på att det kan ha förekommit vapen. Men det är delade meningar om det.

Polisen fortsätter i dag sitt arbete med att säkra bevis, och nya förhör med de anhållna väntar under dagen. Häktningsförhandling hålls troligtvis på fredag.

Läs mer om Gnarp dagen efter bankrånet i  "Lugnet efter stormen"

i  dagens Hudiksvalls TIdning

Mer läsning

Annons