Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Eng vill se fortsatta visioner - hur ska Nordanstig utvecklas till 2035

Var blev visionerna av? undrar många Nordanstigsbor, som var med och jobbade fram Vision 2020 vid ett stort antal möten och visionsdagar. Nu vill Stig Eng, (C), följa upp med en visionsdag.

Annons

Kommunen, byagrupper och enskilda medborgare var involverade i visionsarbetet för fem år sedan. I resultatet, Vision 2020, tillkom bland annat möjligheten att få del av kommunstyrelsens utvecklingsmedel, för att förverkliga projekt.

Läs vad politikerna sa om Vision 2020 inför valet 2014 .

Men många har undrat var själva visionerna blev av , och nu anser Stig Eng, (C), att det är dags för en uppföljningsdag där materialet som togs fram under arbetet med Vision 2020, (filmer och dokument med mera) åter ska presenteras.

– Jag pratade med Mona Franzén Lundin, då hon slutade i kommunhuset, om det materialet. Det vore intressant att ta tag i tankarna kring visionen igen, säger Stig Eng, som bland annat vill tydliggöra vad visionen till och med 2015 har lett fram till, samt vad det går att jobba vidare med.

– Vi bör även se framåt, och fundera över vilken inriktning vi bör ha för att utveckla Nordanstig framåt år 2035. Exempelvis bör nya översiktsplanen ingå, säger Stig Eng.

Då Eng presenterade vid senaste kommunstyrelsesammanträdet lyfte visionsfrågan, beslutades att förvaltningen ska ta fram lämpligt datum.

Mer läsning

Annons