Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Eng i politiskt trångmål

/
  • Stig Eng har inte tagit ner namnskylten. Men det är ingen prestige som håller honom kvar. Både Socialdemokrater och alliansvännerna M och KD ska först välkomnas in för förhandlingar.
  • –Hallå ja. Det är Stig här. Stig Eng fick svara ett i ett på mobiltelefon under måndagen. Om S-ledaren Monica Olsson var en av uppringarna vet vi inte.

Det vilade en konstig dagen-efter-stämning i kommunledningskorridoren i Bergsjö.

Stig Engs politiska popularitet har chockdalat över en natt och omgivningen har svårt att ta till sig.

– Att vara ytterst ansvarig blir också att betala priset efter svåra beslut, säger han.

Annons

Spekulationer finns om en koalition mellan S och C för att styra Nordanstigs kommun vidare. Socialdemokraterna har ökat försprånget till den tidigare starka tvåan med fyra mandat.

– Jag stänger inga dörrar. Har aldrig gjort, påpekar Stig Eng.

Men det är inte riktigt sant längre. För det tredje största partiet är den stängd och den är dessutom reglad med hänglås. Folkpartiets pyramidala framgång i Nordanstig dyrkar inte upp Stig Eng.

I en valdebatt tre dagar före valet angrep den annars så behärskade Centerledaren den forna mittbrodern. FP beskylldes för att notoriskt smutskasta både Nordanstig och Centern. Den ilskan blåser inte undan i brådrasket.

Det politiska landskapet i Nordanstig omritas när ett traditionellt stort parti får en sådan oväntad käftsmäll av väljarna. 35 procent av de tidigare supportrarna övergav Centern. Hur mycket som bottnar i den lokalt förda politiken i Nordanstig eller i Centerpartiets allmänna nedgång i Hälsingland, det grunnar Stig Eng på just nu.

Mer läsning

Annons