Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan och Hanna från Bonde söker fru knöt kärleksband på ett berg mitt i Sverige

/
  • En gammal ask för ventilgummin kan också bli ett
  • Inuti, på rött sammetstyg, låg en bit snöre.
  • Klart ringen passade – Hanna skar ju själv till den.
  • Dagen efter blev det besök i guldsmedsbutik, där

– Jag tror inte jag fattat det än. I alla fall trodde jag inte när jag gick till jobbet att jag skulle vara förlovad när jag kom hem på kvällen, säger Hanna Sundin, som i veckan sa "ja" till Stefan Hildingssons frieri.

Annons

Läs om när programledaren Linda Lindoff lade ut nyheten om frieriet på sin blogg.

Egentligen tycker hon att romantik är för pluttenuttigt och smörigt, men då Stefan Hildingsson – känd som tv4-bonde som söker fru – knåpat ihop ett frieri som inte kan kallas annat än romantiskt, sa Hanna Sundin förstås ja. Stefan berättar:

– Jag hade ju åkt upp till Hångberget, ovanför Kölsjön i Hassela – nästan mitt i Sverige, och rekognoserat. Hanna visste inte att det var det jag gjorde – jag sa att jag jobbade. Jag blev litet sen den kvällen, för först villade jag bort mig – sen fastnade jag med foten och höll på att ramla ner. Då vart jag faktiskt litet rädd...

Nästa dag, när Hanna jobbade i sin frisersaloon Hannas Wild Hair Saloon , ja då fixade han ihop rekvisitan:

– Jag lade röd sammet i en gammal ventilgummiask, och en bit sisalsnöre, och tog med en kniv. Den visade jag inte – då hade hon väl trott att jag skulle offra henne på berget!

I asken skrev han: Hanna du betyder allting, tillåt mig knyta dig en ring. Stefan

Du är en romantiker?

– Jo, men jag gick inte ner på knä eller så. Och efter frieriet bröt världens åskväder ut, med hällregn – vi sökte skydd under ett träd och stod där och bara tyckte om varandra...

Hanna, som flyttade till Hassela i fjol, anade inget:

– Vi har väl pratat en del, men jag har trott att det var ett par år bort. Inte hade jag tänkt att jag skulle gå och lägga mig som förlovad den kvällen. Det var romantiskt på ett bra sätt. Men det är ingen panik med giftermål, det blir inte i år, det hinner vi inte. Bröllopet blir när det blir.

– Och nu ska vi njuta av den här tiden, och av att vara fästfolk ett tag, säger Stefan.

Dagen efter frieriet åkte paret ner till Hudiksvall och beställde riktiga ringar – som faktiskt kommer från ett företag i Hannas gamla jämtländska hemtrakter. Men någon förlovningsfest kommer de inte att ha, i alla fall inte nu.

Så, hur känns det nu då?

– Hon är mitt hjärtas dam och det är en positiv överraskning att hon vill ha mig! säger Stefan – och Hanna svarar:

– Jag hoppas alla som följt oss är glada för vår skull. Och jag tror många är avundsjuka på mig, men det får de fortsätta att vara...

Mer läsning

Annons