Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar fabriken Bergsjö cocosbollar

/
  • Bergsjö cocosbollar är snart verklighet. Kan bli den enda tillverkningen i landskapet  Hälsingland.

Svägerskorna Birgitta Finnström, 48 år, Gränsfors och Jenny Östlund, 34 år, Bredåker, har redan bildat sitt gemensamma bolag, Bergsjö Cocosbollar.
Affärsidén är att framställa de klassiska godsakerna på ett hantverksmässigt sätt.

Annons

Bageriet ska inrymmas i källarplanet till Finnströms Entreprenads nyförvärvade fastighet på Storgatan. Ombyggnaden till en godkänd livsmedelslokal är i sin linda. Någon gång framåt hösten hoppas Birgitta Finnström att de första kartongerna med Bergsjö cocosbollar ska kunna distribueras.

Bergsjö var en gång välkänt över åtminstone norra halvan av Sverige för sina jordgubbar.

– Varför inte skapa ett nytt starkt varumärke, funderar Birgitta Finnström och påminner om att suget efter lokalt producerade livsmedelsprodukter ökar. Både jag och Jenny har gått en specialkurs för att lära oss hantverket och fullföljt Livsmedelsverkets utbildning.

Mer läsning

Annons