Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark kritik mot förvaltningsreform

Genomförandet av den stora omorganisationen i Nordanstigs kommunförvaltning sågas längs med fotknölarna av personalen.
71 procent av tjänstemännen i kommunhuset uppger att de inte fått vara delaktiga i förändringen.

Annons

Deras fackliga organisation SKTF har länge varit medveten om och påtalat bristerna. Men man är ändå överraskad av att enkätresultatet blev så entydigt och kompakt negativt.

– Det här har inte skötts bra av arbetsgivaren. Det är det minsta man kan säga, kommenterar SKTF - klubbens styrelseordförande Jennie Sanchez.

Högste boss för den hårt kritiserade organisationsförändringen till en gemensam förvaltning, nya chefbegrepp och en total rockad i kommunhuset för ett år sedan var före detta kommunchefen Thord Wannberg, idag är han samhällsbyggnadschef.

– Jag smiter inte från något ansvar. Jag tar det full ut. Det är här inget glädjande resultat. Vi har inte lyckats klara informationsbiten. Det har vi resdan börjat ta till oss, säger han.

Endast 16 procent av de som svarat anser att syfet och mål med organisationsförändringen varit tydligt nog. 71 procent gör helt tummen ner. Lika stor andel anser att det funnits otillräckligt med arenor för att kommunicera om händelseutvecklingen. Bara 12 procent tycker att de haft goda möjligheter att själva medverka i förändringsarbetet.

Mer läsning

Annons