Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Språkvänner sökes

/
  • Marika Engberg hoppas projektet

Hon har redan första matchningen på gång, Marika Engberg, som nu dragit igång projektet Språkvän i Nordanstig.

Annons

I samband med Integrationsdagen som Nordanstigs kommun höll för två veckor sedan, presenterade Marika Engberg kommunens projekt Språkvän .

Nordanstigsbor som vill lära känna – vara Språkvän med – nyanlända som är över 18 år, kan anmäla sig. Även de nyanlända får anmäla sitt intresse, och så matchas personerna ihop.

Har du några intresseanmälningar?

– En handfull personer, från flera platser i kommunen, vill bli språkvänner och vi har även någon nyanländ som vill ha en svensk språkvän, berättar Marika Engberg, som har en första matchning på gång.

– Just nu väntar jag på besked från en person. Jag har stor tilltro till att fler ska anmäla sig – vi har några som ringt och frågat också, säger Marika Engberg. Hon ska nu ta fram informationsmaterial på fler språk, som ska sättas upp på flera platser, exempelvis hos vuxenutbildningens svenska för invandrare, SFI, och flyktingenheten.

– Och så ska vi bjuda in oss på SFI:n, och komma och berätta, och lämna mer information till familjecentralen, invandrarföreningarna och biblioteket. Kanske ska vi stå utanför någon affär någon dag också – det är viktigt att vi är ute där människor finns.

För intresserade hänvisar Marika Engberg till kommunens hemsida, eller så kan man ta kontakt med henne eller Ewa Sving, som båda är kommunens språkvänsombud.

– Vi finns ju hela tiden som bollplank också, om någon som blivit språkvän har några frågor. Vi planerar att så småningom, när det gått en tid, bjuda in till någon gemensam aktivitet och följa upp hur det gått för alla.

Mer läsning

Annons