Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörgården blir inte Lex Sarah-anmäld

/
  • Ann-Kristin Larsén får inget större gehör i utredningen för sin kritik mot rutinerna eller bristen på sådana på Sörgården i Bergsjö

Det blir ingen Lex Sarah - anmälan av den riktade kritiken mot äldreboendet Sörgården i Bergsjö.

Inget har framkommit i omsorgen av framlidna Guje Larsén Ahlgren som motiverar en anmälan till Socialstyrelse.

Annons

Utslaget innebär att myndighetsutskottet går helt på utredaren Berit Burmans linje. I myndighetsutskottet sitter politiker från omsorgs - och lärandenämnden.

Utredaren har läst allt som dokumenterats om den boende under 2007, 2008 och 2009. Händelser som dottern Ann-Kristin relaterat från åren dessförinnan har inte tagits med i bedömningen.

Berit Burman finner att det nästan varje dag gjorts detaljerade anteckningar om mammans intag av mat och dryck, om hennes allmäntillstånd och sinnesstämning. Några fysiska eller psykiska övergrepp kan inte spåras. Inte heller några tillfällen med dåligt bemötande har påvisats. Inga indikationer om att hon inte fått hjälp med maten, kläderna, förflyttning och sin hygien.

Dottern Ann-Kristin Larséns anmälan har inte avisats helt. Alla framförda synpunkter ska nämligen beaktas i äldreomsorgens fortsatta arbete.

– Jag funderar på att överklaga men har inte bestämt mig. Jag har fått många telefonsamtal från andra anhöriga att jag ska stå på mig, replikerar Ann-Kristin Larsén efter beskedet att kommunen avstår från att göra en Lex Sarah anmälan.

Mer läsning

Annons