Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sönderkörd mark upprör

/

Hjulspår har rivit upp tunet vid hembygdsgården i Gnarp. Nu har Alvar Bydén och Ante Andersson tröttnat och polisanmält skadegörelsen.

Annons

Natten mellan fredag och lördag försågs gräsmattan vid hembygdsgården i Gnarp med kraftiga hjulspår från en bil som troligen har sladdat runt på gräset. Natten till tisdagen ska det ha blivit ännu fler spår.

– Det är förstörelselusta på rent okynne. De borde vara rädda om det vi har istället för att köra sönder det. Nu får vi som arbetar ideellt med gården det här upp i halsen, säger Alvar Bydén.

Det är inte första gången som marken vid hembygdsgården körs sönder av fordon och Alvar Bydén och Ante Andersson, i hembygdsgårdens styrelse, tyckte att det var på sin plats med en polisanmälan.

– Tidigare har polisen inte kunnat skicka ut någon. Men de som gör det här ska veta att vi håller ögonen på dem. Det är ju inga småpojkar heller, de har ju körkort, säger Alvar Bydén.

Alvar Bydén och Ante Andersson är dessutom byavakter och har därmed koll på nattlivet i byarna och de har märkt att fler och fler buskör på nätterna.

– Det var ett väldigt race nere på byn i fredags. De är ute och åker till tre, fyra på morgonen. Det är hemskt mycket ljud på natten och så här har det varit sedan i somras, säger Ante Andersson.

För att undvika mer skadegörelse funderar nu hembygdsföreningens styrelse på att ställa ut stockar så att ingen ska kunna köra in på gårdsplanen.

– Det är egentligen tråkigt, för hembygdsgården ska ju vara öppen för alla, säger Ante Andersson.

Mer läsning

Annons