Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommargäster strandsatta utanför Sundsvall

/
  • Arbetena mellan Hudiksvall och Sundsvall har gjort att många järnvägskorsningar varit avstängda till och från under sommaren.

Ett gäng sommargäster har bokstavligen blivit strandsatta när järnvägspassagen de måste korsa för att ta sig från samhället stängts av utan förklaring.

Annons

I måndags när Inga-Lill Karlsson skulle åka till från byn Sundbron för att hämta sin dotter i Sundsvall möttes hon av en stängd järnvägskorsning. Rälsarbetarna talade bara tyska och det fanns ingen information på var man kunde passera i stället. För invånarna är järnvägskorsningen det enda sättet att ta sig från byn sånär på en avstängd, lerig väg som innebär en omväg på flera mil.

– Det är en snäll person som har tagit bort bommen till en lerväg men det är ingen brukbar väg. Den är full av lera och det skumpar under bilen, säger hon.

Sundbron ligger utanför Årskogen och består av ett åttiotal fastigheter. Såhär års är byn full av turister och sommargäster. Inga-Lill Karlsson är orolig över vad som skulle hända om ambulans eller räddningstjänst skulle behöva ta sig till byn.

– Vi är helt strandsatta här, låsta från omvärlden, säger hon.

Lena Karlsson på Trafikverkets pressjour vet inte hur situationen har kunnat uppstå.

– Det här har inte skötts på rätt sätt. Att informera och skylta om är ett uppdrag som våra entreprenörer har, säger hon.

Hon säger att många hört av sig om problemet och att övergången från och med i dag är bemannad. Även räddningstjänsten är informerad om den avstängda korsningen.

Järnvägskorsningen kommer att vara fortsatt stängd till och med 5 augusti klockan 14.

Mer läsning

Annons