Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren räddade Måsen

/
  • När Noel Hoho tog över Måsen juni 2007 var stället nerkört i botten.– Både fysiskt och mentalt, beskriver han.

En sommar med rekordomsättning räddade restaurang Måsen från stora bekymmer.
– Vintern var stentuff. Hade inte försäljningen vänt så kraftigt när sommarsäsongen drog igång hade vi varit nära en kaputt, analyserar ägaren Noel Hoho.

Annons

Kustbandet har inte haft så mycket snö under vintermånaderna sedan slutet av 1980 -talet. Restaurangnäringen dippar normalt på nyåret efter alla julbord men i år var det extremt. Den värsta nedgångsperiod sedan han förvärvade det hårt nerkörda näringsstället vid havet i juni 2007.

Att ha någon anställd att avlöna var överhuvudtaget inte möjligt. Måsen krympte arbetsstyrkan till en man. Den var den belgiske kocken Noel Hoho själv stod i köket och utförde alla sysslor.

– Den gångna sommaren blev en bjärt kontrast. Som mest har jag haft åtta säsongsanställda. De flesta på timbasis, berättar Noel Hoho.

Den sista visstidsanställda har lämnat skutan. För resten av hösten och till och med december tar han in extrahjälp efter behov.

Noel Hoho har strävat att ge restaurangen flera ben att stå på. Catering, försäljning av matlådor och beställningar är några. Iggesund AB i Strömsbruk har återkommit som en tung kund.

Men den tunga fasta inkomstkällan är matdistributionen till friskolan i Stocka. Han har tagit hem anbudet för andra läsåret och Måsen har en fast bruttointäkt på 20 000 kronor i månaden.

Mer läsning

Annons