Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderström kan fortsätta att granska

/
  • Presidietrion fr.v Kalle Kjellin, Yvonne Kardell och Stig Jonsson tror att Sverker Söderström blir en bra revisionsordförande. Men tyckte inte det var lämpligt att offentligt diskutera pågående ärende.

Bråket om vad kommunens revisionsordförande får säga till media är över.
Stig Engs upprördhet har lagt sig.
Sverker Söderström kan lugnt granska vidare. Han har fullmäktigepresidiets fortsatta förtroende.

Annons

Det var var efter en tidningsintervju i början av mars där Sverker Söderström svarade på några ställda frågor om det omdiskuterade skoldatorinköpet som kommunstyrelsens vice ordförande gick i taket. Han skrev en interpellation riktad till trion i presidiet.

Stig Engs ansåg att revisionens ordförande bröt mot god revisionssed genom att "skvallra till pressen" under pågående ärendes behandling. Han undrade om förtroendet fanns kvar efter denna händelse.

Fullmäktiges presidium skickade ut sitt svar den 29 april. Av det framgår att man haft flera kontakter med Sverker Söderström.

Den 19 april satte man sig ned med hela revisorsgruppen. Båda parter var eniga om att revisorernas arbete ska vara framåtsyftande. Granskningen av styrelser och nämnder ska bidra till att utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten.

Presidiesvaret nämnder inget om revisorernas förhållande till kommunens medborgare. Sverker Söderström är därför förvånad över den uppenbara diskrepansen till vad som sägs i senaste revisionsutgåvan från Sveriges Kommuner och Landsting..

I den trycker revisionsdelegationens ordförande Leif Sandberg på revisorernas ambition att informera kommunens medborgare. De ska också vara tillgängliga för kontakt och dialog.

– Revisorerna kommunicerar också med media. Skickar pressmeddelanden och ordnar presskonferenser.

I en slutkläm tror Nordanstigs fullmäktigepresidium att nye ordföranden växer in i sin roll och bli en tillgång för medborgarna.

Sverker Söderström väljer att inte gå vidare med fler kommentarer utöver sin tidigare svarsinlaga:

– Det ställer bara till en massa onödigt liv.

Stig Eng är nöjd med interpellationssvaret. Tycker att hans reaktion fick effekt.

Mer läsning

Annons