Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna i flera möten

Socialdemokraterna för diskussioner inom partiet efter söndagens valresultat.
– Vi diskuterar vad vi vill göra, men vi har inte bestämt något än, säger Monica Olsson.

Annons

Redan på måndagen träffades partimedlemmarna för ett snabbt möte för att diskutera valresultatet. På onsdagen kommer ett nytt möte att hållas. Det preliminära resultatet i kommunvalet innebär att Socialdemokraterna blir det största partier med elva mandat. De behåller de mandat som de har haft den föregående mandatperioden.

– Det känns väldigt roligt att vi inte tappar mandat. Vi har haft ett valprogram som har tilltalat många. Det känns lite konstigt efter resultatet, det är väldigt öppet vilka som kommer att styra, säger Monica Olsson.

Socialdemokraterna har den föregående mandatperioden samarbetat med både Vänsterpartiet och Miljöpartiet i olika frågor och de har i bland haft gemensamma möten. Men även om Socialdemokraterna väljer att fortsätta ett samarbete med dem räcker det inte till majoritet i kommunen. Vänsterpartiet har preliminärt fått två mandat och Miljöpartiet ett mandat i kommunfullmäktige.

– Det är viktigt att det blir en stabil majoritet i kommun så det inte blir något bollande fram och tillbaka, säger Monica Olsson.

Monica Olsson säger att Socialdemokraterna kommer att diskutera med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Naturligtvis kommer vi att prata med dem eftersom vi har samarbetat tidigare. Men det räcker ju inte till majoritet. Vi har ännu inte pratat med någon från något parti. Vi ska prata inom partiet först och sen får vi se var diskussionerna slutar.

Socialdemokraterna är enligt det preliminära valresultatet det största partiet i Nordanstig. Och enligt Monica Olsson borde det falla sig naturligt att det största partiet i ett samarbete ska inneha kommunalrådsposten.

– Vi har pratat om det här inom vårt parti. Det är ganska naturligt att det största partiet ska ha kommunalrådsposten.

Mer läsning

Annons