Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen tror på förebyggande

/
  • Socialchef David Lindqvist tror på förebyggande arbete.

I Nordanstig är förebyggande arbete, med två familjecentraler, ett sätt att jobba för barns välbefinnande. Det anser socialchef David Lindqvist, som hoppas den politiska viljan finns för att utöka förebyggande arbete.

Annons

Fler registrerade ärenden där barn far illa, kan bero på att fler vågar anmäla, tror socialchef David Lindqvist

– Att människor i omgivningen reagerar är bra. Dessutom är det lagstadgat att kommunpersonal måste anmäla att barn far illa, vilket också kan bidra till högre siffror.

– Vi har satsat och lyckats öppna två familjecentraler. I nuläget saknar vi barnmorska, men här pågår en dialog med landstinget.

Familjecentralerna erbjuder bland annat kurser för skapa och ge föräldrarna strategier, vilket socialchef David Lindqvist vill prioritera, liksom utbildning för personalen.

– Vi vill komma in så tidigt som möjligt, och jag hoppas få politiskt gehör för att utvidga sätten att jobba förebyggande. Vi ökade personalresurserna för att möta ökningen av ärenden och håller nu tidsramarna, även om vi inte har några stora marginaler. Största utmaningen är att kvalitetssäkra kompetensförsörjning och behålla handläggarna.

Mer läsning

Annons