Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön har kostat för mycket

Enligt Nordanstigs Bostäder har snöandet i vinter blivit dyrt. Hittills har budgeten dragits över med drygt 500 000 kronor. Nu söker bolaget extra pengar av kommunen.

Annons

– Det har varit en extrem vinter i år med all snö och det märks även i budgeten nu, säger Richard Brännström, VD Nordanstigs Bostäder.

I den hyra som debiteras Nordanstigs kommun för underhåll av fastigheter fanns 2,7 miljoner kronor avsatta till underhåll. Pengar som nu är slut. Underhållspengen ska räcka till att täcka akuta åtgärder, som till exempel skottning av tak och snöröjning. När kostnaderna sammanställs så visar siffrorna att det har blivit 500 000 kronor dyrare än vad man räknat med.

– Om vi inte får extra pengar av kommunen måste vi dra ned på något annat. Och det kan till exempel vara underhåll av fastigheter, säger Richard Brännström.

Nordanstigs Bostäder tror inte att kostnaden för snöhanteringen i år kommer att täckas av den normala driftspengen och ansöker om ett påslag redan nu. Deras prognos visar på en merkostnad på ungefär en halv miljon kronor.

– Vill man inte pruta på underhållspengen måste mer pengar skjutas till. Vi har aldrig suttit i den här sitsen tidigare, säger Richard Brännström.

Mer läsning

Annons