Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI: "På lördag kommer ovädret"

/

(UPPDATERAD KL 19:13) Snöfallet på fredagskvällen är bara början. På lördag drar ett nytt snöoväder in. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela Hälsingland och varnar för trafikproblem.

Annons

Kylan tillsammans med den kraftiga blåsten slipar vägarna och orsakar blixthalka. Dessutom ställer snöfall och drivsnö till med problem för trafikanterna.

- I morgon, lördag, på dagen blir det snöfall. Det kommer att snöa fram till kvällen, 10-15 centimeter, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI, under fredagskvällen.

En klass 1-varning är utfärdar för hela Hälsingland. Det innebär en väntad väderutveckling som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Det är inte bara snön som kan ställa till det på lördagen. Det kommer dessutom blåsa fem till nio sekundmeter.
- Och det blir kallt för er del också, mellan -15 och -20. Den snö som faller är väldigt lätt. Ju lägre temperatur desto fluffigare blir snön, och blåser det då så flyttar den gärna på sig, säger Elin Torstensson.

Hur kommer vi påverkas?

- Det har ju redan börjat att ställa till problem i trafiken, det kommer det fortsätta att göra. På sina håll blir det så mycket snö att det kommer att ta tid att få undan. Det kommer att bli Trafikproblem, helt klart, säger Elin Torstensson.

Mer läsning

Annons