Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skränande måsar stör lugnet

/
  • Skrattmåsarna invaderar Sågtäkten varje sommar och deras skränande läte stör många av de boende.

Skrattmåsarna i Sågtäkten fortsätter att vara skränande och störande för många av de boende runtom i Strömsbruk. Men trots påstötningar från miljökontoret, har ännu inte länsstyrelsen kunnat göra något. Detta på grund av hög arbetsbelastning och formaliteter.

Annons

Norrhälsinge miljökontor fortsätter att arbeta med frågan om de störande skrattmåsarna i Sågtäkten, Strömsbruk, men ansvaret för frågan ligger nu formellt sett hos länsstyrelsen. Miljökontorets enhetschef Margareta Eiserman har därför den senaste tiden haft flera kontakter med natur- och viltenheten där. Men ännu har detta arbete inte utmynnat i något agerande från länsstyrelsens sida.

Enligt länsstyrelsen har man på grund av personalbrist inte haft tid och möjlighet att komma upp och inspektera på plats. Snart är årets häckningstid dessutom över, så att man kommer till rätta med problemet i sommar verkar nu vara uteslutet. Dessutom menar länsstyrelsen att formaliteterna föreskriver att det är markägaren, som är den som ska vända sig till myndigheten för att påtala problematiken och göra en anmälan om störningen.

- Vi ser ju problemet från vår sida, och har lyssnat på och förstår att det är en stor olägenhet för många av de boende på Sågtäkten. Tyvärr är ju detta en klen tröst för alla dem, särskilt nu när det inte ser ut att hända något under det här året. Så det vi kan göra nu är att uppmana markägaren, och även de boende som berörs av problemet, att göra en anmälan direkt till länsstyrelsen, så kan det kanske hända något till nästa år, säger Margareta Eiserman.

Mer läsning

Annons