Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolområdet i Gnarp blir trafikfarligt vintertid

Miljön kring skolan/förskolan i Gnarp kan innebära faror för barnen, i synnerhet vintertid om snön inte röjs bort.

Annons

Flera saker kan gå fel. Detta hävdas i en riskanalys som gjordes av rektor och företrädare för de fackliga organisationerna i maj i år. Bland annat kan det ske olyckor vid utomhusaktiviteter på skolområdet, i synnerhet vintertid, då snöhögar och snödrivor minskar sikten och ökar riskerna.

Om snö som röjts undan läggs mot förskolans staket kan även de mindre förskolebarnen klättra över staketet och rymma ut bland bilarna.

Att trottoar saknas längs med Bergevägen, från övergångsstället och västerut gör att det under vintern bildas en lång snöhög, med iskanter längs vägrenen, som gör att barnen lätt kan glida ut i vägbanan.

Snödrivorna skymmer även sikten vid utfarten, vilket ger sämre överblick såväl för motortrafikanter och gående.

Parkeringen medför faror året om. Barn som är på väg till och från skolan korsar parkeringen, där det både finns bilar och skolbussar som lämnar och hämtar barn. Även mattransporterna till och från skolan medför olycksrisker.

Som förslag på åtgärder nämns i sammanställningen att staket ska sättas upp samt att snön ska röjas undan bättre, och definitivt inte läggas på buss/bilparkeringen eller mot förskolans staket.

Mer läsning

Annons