Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen granskar två skolor i Nordanstig

/
  • Nordanstigs kommun ska svara på en anmälan om uteblivet stöd till skolelever.

Skolsituationen för två elever i Nordanstig ska granskas av Skolinspektionen, sedan en anmälan anger att de inte får tillräckligt stöd.

Annons

Anmälaren uppger att Nordanstigs kommun, som är huvudman för de aktuella skolorna, inte tagit sitt ansvar och gett eleverna modersmålsundervisning. I det ena fallet hävdas även att eleven inte får det stöd som behövs för att klara målen.

Skolinspektionen ska nu granska huruvida kommunen uppfyllt elevernas rätt till modersmålsundervisning och särskilt stöd under innevarande läsår. Kommunen ska besvara 13 frågor som rör måluppfyllelsen för den ena eleven, samt fem frågor som handlar om modersmålsundervisning.

Bland annat ska Nordanstigs kommun svara på om personal haft kännedom om att eleven inte anser sig få tillräckligt med stöd, om utredning är gjord, om eleven fått uttrycka åsikter om sin skolsituation samt vilka åtgärder som vidtagits. Dessutom vill Inspektionen veta om rektor anser att de aktuella eleverna har rätt till modersmålsundervisning, om de erbjudits detta, om det finns lämplig lärare, samt vilka planerade åtgärder som finns.

Senast 3 februari vill Skolinspektionen ha ett yttrande från Nordanstigs kommun.

Sedan tidigare är Nordanstigs kommuns verksamhet i Bergsjö skola föremål för granskning av Skolinspektionen .

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons