Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola och förskola ska flytta ihop – men var?

/
  • Patrik Björk ska möta föräldrarepresentanter i Hassela.

Nu vill politikerna veta om det går att flytta ihop skolans och förskolans verksamhet i Hassela till en byggnad, och onsdagen den 27 möter tf skolchef rådsrepresentanter för diskussion.

Annons

Efter senaste besparingspaketet , som inledningsvis förordade flytt av klass 4–5 till Bergsjö, har föräldrar och ansvariga politiker försökt finna en väg framåt för att behålla nuvarande skolverksamhet i Hassela. Bland annat har förslag om att all verksamhet, såväl förskola som skola, ska vara på samma ställe. Men om förskolebarnen ska flyttas till Arthur Engberg eller skolbarnen till Linblomman har varit den stora frågan.

Nu på onsdag, 27 januari, kommer Patrik Björk, tillförordnad skolchef i Nordanstig, till Linblomman, tillsammans med rektor John-Martin Forsman och förskolechef Anna-Lena Westrin. De ska träffa föräldrarepresentanterna i de valda råd som finns på enheterna.

– Vi håller ett dialogmöte där vi resonerar. Det finns inga beslut på förhand, utan vi ska lyssna och försöka komma fram till ett förslag jag kan presentera för politikerna i utbildningsutskottet den 26 februari, säger Patrik Björk, som dels vill höra hur föräldrarepresentanterna tänker kring möjligheter och förutsättningar med båda verksamheterna i gemensamma lokaler, och dels se om det finns åsikter kring andra ändamålsenliga lokaler i Hassela.

Tänker du på Björkbacken då?

– Det skulle kunna vara en sådan byggnad, men jag vet inte. Kan hända har någon något annat förslag. Då vill jag lyssna på det.

Varför är inte alla föräldrar, eller Hasselabor, inbjudna?

– För att detta är ett möte med råden.

Kommer ni att ha något möte med alla Hasselabor?

– Inget sådant är inplanerat.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons