Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidanläggning bygger ut

Hassela Ski Resort blir större inför den kommande säsongen. 40 nya campingplatser med tillhörande servicehus kommer stå klara innan skidbackarna öppnar strax före jul.

Annons

– Det är en naturlig investering i och med att vi ser ett ökat behov. Vi har haft kölistor till campingen de senaste åren, säger Erik Backlund, platschef.

Campingplatserna ska stå klara inom en vecka och i december kommer servicehuset med bland annat toaletter och duschar vara färdig. Sedan tidigare finns det 155 campingplatser på anläggningen.

Under sommarhalvåret har det renoverats på skidanläggningen. 1000m2 tak på hotellbyggnaden har renoverats, flertalet stugor har fått mindre renoveringar och uppfräschningar. Det schaktas i backarna för att göra de bättre inför vintersäsongen. Ett skidband ska få plats i barnbacken för att underlätta åkandet av lift för de mindre barnen. Förra året gjorde Hassela Ski Resort AB en av sina bästa säsonger och ökade omsättningen på skipass-försäljningen med 12 procent.

– Om vi jämför med föregående säsong så är det ungefär samma bokningsingång just nu, och då har vi ännu inte skickat ut våra broschyrer, så det ser bra ut. Vi siktar på att öka antalet skiddagar och liftomsättningen. Det är det som gör att vi kan utveckla och förbättra anläggningen, säger Erik Backlund.

Planer för framtiden och visioner för anläggningen finns det. Men Erik Backlund ligger lågt med att lova något.

– Möjligheterna att växa är mycket stora. Jag vet vad som behövs i anläggningen men jag vill inte säga något förrän det blir på riktigt, säger Erik Backlund.

Nästa år ligger påskhelgen väldigt sent, i slutet av april. Något som kommer påverka skidanläggningarna i landet.

– Många anläggningar funderar på om de ska ha öppet eller inte. Vi kommer att stänga vecka 14 som vi gjorde förra säsongen. Det är risk att det inte finns någon snö kvar så sent i april som påskhelgen ligger, säger Erik Backlund.

Mer läsning

Annons