Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde Isborevyn växer fram

/
  • De har vitt skilda yrken men förmågan att sy ihop en ny revy har de alla gemensamt. Fr.v P-O Eriksson, Loffe Rolin, Kristina Asplund, Åsa Högberg, Martin Lampert och Georgio Lampert. I soffan Eva Gustafsson, Lisa Lampert, Britt-Marie Åström och Svenne Lönnberg.
  • Hos regissören  Lisa Lampert löper alla trådar ihop. Och denna gång har hon också engagerat två unga dansare, Frida Rolin och Tova Engberg.
  • Loffe och Eva är ett samkört revypar. De har börjat känna på ett för dem specialskrivet nummer
  • Svenen Lönnberg är spexaren och skämtaren  både på och utanför estraden. Hans inlägg löser upp när man kört fast.

Revygänget laddar startbatterierna inför sin sjunde premiär.

Sketch - och sångförrådet fylls på och trettonafton 2010 går de loss med "Vi kör breve".

– Vår bästa och häftigaste, lovar Lisa Lampert, regissör och artist.

Annons

De är inne på sin tredje gemensamma samling och manushögen börjar att växa. Ännu så länge möts gänget hemma hos Lisa och Georgio Lampert i Yttre för att kollationera, testa idéer och hugskott, lägga till och dra ifrån i framvärkta texter.

Det dröjer ett tag till innan de är så långt framme att de tar scenen i Ilsborestaurangen i besittning och börjar de skarpa repetitionerna. Finslipningen pågår sedan fram till minuterna före premiären. Så blir det varje år menar Svenne Lönnberg:

– Det där allra sista sitter aldrig på plats förrän vi närmar oss deadline.

Ilsborevyn är en klassisk nummerrevy och ska så förbli. Men det innebär inte att den utvecklats.

– Jämför man debuten 2001 med de sista åren har det skett väldigt mycket. Revyn är mycket rappare och vi kör ett högre tempo. Musiken, sången och dansen har lyfts och det är ett helt annat flyt, reflekterar Roffe Rolin och Lisa Lampert som varit med som ankare under hela den tioåriga lokala revyhistorien i Ilsbo:

 

Mer läsning

Annons